2008/08/31

Almás-citromos sorbet

Ezt a fagyit alig pár órája csináltam, jó szokásomhoz híven nagyjából 5 perces kemény munkával. Igaz, már késő van, de mivel az egészbe összesen egy teáskanálnyi mézet tettem úgy gondoltam egy gombócnyi még belefér.

Különben is, ha már a fotó kedvéért kiszedte az ember, akkor azt tilos visszatenni. Enélkül azt sem tudnám megmondani, hogy az általam alkalmozott méz mennyisége a citromos íz erőteljes fölényét jelenti, vagyis extrém savanyú ízre tessék számítani. (Imááádom!)

2 citrom leve, gyümölcshúsa és reszelt héja
2 édeskés nyári alma
1 tk méz (vagy a kiegyensúlyozottabb íz érdekében 2-3:)

A hozzávalókat pépesre turmixolom, aztán lendületesen bedobom a fagyasztóba. Igyekszem óránként megkeverni, és ízléstől függően lágyabban, vagy fagyottabban fogyaszthatjuk.

Hasonló ízt értem el a lime-os ananász sorbet-vel is, ahol szintén a savanyú dominált, mégis egyrészt az idény gyümölcs használata, másrészt éppen emiatt a sorbet költséghatékonysága sem elhanyagolható szempontok nálam.