2008/06/02

Lime ízű ananász sorbet

Már az első meleg napok beköszönte óta fontolgatom, hogy milyen könnyű fagyit is csinálhatnék. Mert a csokis semifreddonk isteni, és úgy olvad az ember szájában, hogy az hihetetlen, de azért mégis kéne valami könnyű és nyárias.

Talán nem is kell mondjam, hogy mi imádunk mindenféle sorbet-t (ehhm, hogy kell ezt ragozni?:), és az előző években is kipróbáltunk jó néhány fajtát (boltit...). No, de mihez kezd az ember, ha nem kíván a sorbet-jéba (egyre jobb) cukrot?? Hát nekilát csinálni olyat, amilyet ilyen feltételek mellett képes.

Hozzávalók:

- 1 db szép és érett ananász
- 5 teáskanál méz
- 1 lime reszelt héja és leve
- esetleg kevés, ha túl sűrű lenne

Az egészet turmixgépbe borogatjuk, alaposan összepürésítjük, aztán a fagyasztóban, lakatok mögé, elhelyezzük. Fél óránként megkeverjük, aztán mikor már sorbet állagúra fagyott, igyekszünk a fotózás kedvéért egy kis adagot kiragadni párunk kezéből, aki nem igen engedi el a dobozt.


Mit is mondjak: a lime-nak nagyon erős íze van, ami nagyrészt elfedi az ananász ízét, de cserébe az egész végtelenül könnyű és friss. Szinte gyorsabban elfogyott, mint amennyi idő alatt leírtam az egészet:)))

No comments: