2008/02/20

Az ideális reggeli

Valahol a fejemben ott él az ideális hétvége képe. De leginkább az ideális hétvégi reggeli képe. Igaz, nagyon igyekszünk hétközben is reggelizni legalább egy keveset, de egy két perc alatt befalt kiflit, vagy egy almát, amit két órán át eszek, mert mindig jön valaki, nehezen neveznék egészséges reggelinek.

Pedig szinte látom is magam előtt az Igazit: friss péksütemény, sült tojás, sonka, gyümölcs, habos tejeskávé... hm... és persze egy jó óra reggeli utáni szieszta:))

Ehhez képest a leggyakrabban a következőképpen alakul a hétévége:

Az esetek nagy részében, a szokásosnál alig fél órával később (hétkor) felkelek, hogy ki tudjak menni a piacra. A piacra járás magányos tevékenység, mert nem szeretem, mikor egy nagy morcos ember ott topog a nyomomban, míg én háromszor körbejárom a helyet:)) Szóval hazacipekedem a szerzeményeket. Aztán gyorsan összedobok valami reggelifélét, ami nem jár nagy melóval, már az előző programtól eléggé lemerültem. Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor a hétvégén behozzuk az elmaradt pakolást-takarítást, majd a gép előtt is töltünk némi időt. Ha nagyon fáradtak vagyunk, akkor a hétvége többi részében ki sem tesszük a lábunkat. Aztán a sok lustálkodás annyira fáradttá tesz minket, hogy az még tovább fokozza önmagát. Ez aztán vasárnap egy fél (vagy egész) délelőtti alvásba torkollik, ami után a reggeli készítés már szinte felesleges, hiszen szinte ebédidő van.

Most hétvégén viszont elő tört belőlem a makacs dög, és időbeosztást, meg délelőtti alvást félretéve vasárnap reggel megcsináltam a reggelit. Hát, igen, csak kis "r"-el. Bizony-bizony, elkövettem azt a nagy vétket, hogy vettem a boltban két mini bagettet (igaz, magos, meg minden, és az állaga sem az a felfújt, de mégis...) a meglévő alig egy csücsöknyi házi kenyérkém kipótlására.

A többi viszont nagyon-nagyon rendben volt: frissen facsart narancslé (igaz, ez van minden nap), tejszínhabos árpakávé (vasárnap koffein??:), muffin formában, olasz házi féle sonkán sült fűszeres tojás és cukormentes áfonyás-csokidarabos cookie. Utána még egy olyan szép nagy sárga körte... ajjajj... ha jól emlékszem ezt úgy fél tizenegy környékén eszegettük meg. Nem volt pukkasztóan sok, de mire egy picit megéheztem már sötétedett.

Sajnos a kávé lemaradt a képről, de a többi...
(Egy darabig ezen fogok nosztalgiázni:))


No comments: