2012/07/24

Krumplis kenyér



A sokszor módosított Burgonyapelyhes kenyér, majd a Krumplis kiflik  után természetesen az egyik legfinomabb kenyértésztát kenyérként is szoktuk sütni.

A receptben az olaj mennyiségét csökkentettem, és, aki nem használ, az a tojást is nyugodtan elhagyhatja.

Krumplis kenyér

1 pohár joghurt/kefír vagy tejföl (15-17 dkg)
2 dl tej vagy víz
1 tojás (elhagyható)
2 evőkanál étolaj
2 teáskanál só
25 dkg tört krumpli
60 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dkg élesztő

A dagasztás és kelesztés teljesen a Burgonyapelyhes kenyérnél írtak szerint történik.

A kívül magos változatnál a tésztát egy kevés olajjal kikent és egy marék napraforgóval megszórt tálban párszor átforgatom, majd ott hagyom kétszeresére kelni, sütés előtt.

No comments: