2009/01/03

Év eleji/végi beszámoló

Halihó mindenki, itt vagyok, és remélhetőleg most már itt is maradok:)

Ahogy olvasgattam a blogokat, mindenkinek jól telt a karácsony, szilveszter őrülete, senkinél sem maradt el a bonbon áradat, a bejglisütés, a szilveszteri sós/sajtos rudacska és a lencsefőzelék sem.
Utólag is jó étvágyat mindenkinek:)

Nálunk, ahogy már az előző évben is, a karácsony nem jelentett sem ajándékokért való őrült rohangálást, de még csak a sokaknál megszokott étel-undort sem.

Azért pár ajándékot kaptunk azért, apróságokat (főként mézet és pálinkát:), de amióta csak lehet, mindenkit lebeszélünk az ajándékozásról, és alkalmanként pár apróságot kivéve mi sem ajándékozunk semmit.
Ráadásul mivel most már több mint egy éve cukor- és fehér liszt-mentesen élünk, ezért nem esünk abba a hibába sem, hogy teleesszük magunkat mindenfélével, pláne nem édességgel, mert azok a legtöbb esetben nem úgy készülnek, ahogy mi szeretjük.

24-én, késő este egy egyszerű sóval-borssal-citrommal ízesített lazac steaket készítettünk, sütőben igen gyorsan elkészült, egyszerű házi kenyérrel.
25-étől négy napon keresztül családot látogattunk az ország két pontján, ahol azért egy vékonyka szelet erejéig kóstoltam anyukám mákos bejglijéből (igen, cukorral csinálja, viszont sosem reped meg:), és a szintén az anyukám által készített gombócos káposztából (ha valaki nem ismeri, ebben több a gombóc, kevesebb a káposzta, mint a hagyományos töltött káposztában).
Szintén mákos bejglit, ámbár diabetikusat ettem párom családjánál, illetve finom sült kacsamellel pakoltak meg minket hazafelé, amit még jó pár napig eszegettünk utána is:)

A szilveszterünk nagyjából abban merült ki, hogy főztünk egy nagy adag lencsefőzeléket, amit éjfél után valamikor sült virslivel eszegettünk, egyrészt mert mindkettőt szeretjük, másrészt, hátha tényleg sok pénzt jelent:)) Pezsgőzni nem szoktunk, és bár felmerült, hogy ihatnánk egy kortyot, inkább mellőztük a dolgot, így tökéltesen józanon léptünk át az új évbe. Ráadásul kettesben, otthon, egy tévézéssel (semmi szilveszteri műsor!!:) és számítógépezéssel eltöltött este után. Lehet kiakadni:DD

No comments: