2009/01/03

Heti menü (január 2-10.)

Ahogy a rendszerezős (bár nem túl rendszeres) blogomban írtam, ez az év most már valóban a rendszeresség éve lesz, egyrészt önnevelés, másrészt pár megszorítás okán.

Nem tudom mennyire emlegettem itt, de bizonyos időszakokat (nyaralás, ünnepek) kivéve leginkább előre kitalált menü alapján eszünk. Nem csak azért, mert a házi koszt finomabb és egészségesebb, de amiatt is, mivel, ha egy hétre előre megvan, mit szeretnénk enni, és egyszerre meg is vesszük azt, sokkal kisebb az esélye, hogy olyasmiket veszünk ami felesleges.

Annak ellenére, hogy nem ettünk többet az ünnepek alatt sem a szokásosnál, mégis az év eleje hagyományosan az egyszerűbb, olcsóbb ételek ideje. Amúgy is a tél közepén járunk, amikor sokkal hajlamosabbak vagyunk a nassolásra, így nem árt visszafogni magunkat.

A heti menü általában a hét utolsó munkanapján készül, hogy másnap a piacon és a boltban minden hozzávalót meg tudjak még venni. Ezúttal jövő szombatig készült el (aki elfelejtette volna: munkanap), de mivel közel dolgozom a Hunyadi téri piachoz, valószínűleg ugyanúgy szombaton fogok bevásárolni ott, még munka előtt.

Heti menü (január 2-10.)

3. szombat:
Lencseleves (maradék főzelékből Polcz Alain nyomán) + hagymás pirított tarhonya
4. vasárnap:
Sárgaborsó főzelék + sült virsli + Csíkos kalácskoszorú
5. hétfő:
Paradicsomos rakott házitészta
6. kedd:
Sárgaborsó főzelék + sült virsli vagy szója fasírt
7. szerda:
Zöldségleves + Rizskoch házi lekvárral
8. csütörtök:
Magos pirított zöldség + maradék rizskoch
9. péntek:
A ház ura házon kívül halat eszik:), nekem hideg ebéd
10. szombat:
Burgonyafánk + zöldséges-vajas barnarizs

No comments: